НАСИЛИЕ И ЛИЧНОСТОВИ РАЗСТРОЙСТВА - Зърлевски, Кирил (E-Journal VFU, 2025)
Целта на студията е да проследи теоретичните концепции за връзката между насилието и личностовите разстройства. Анализирани са клиничните, невробиологичните, психосоциалните и ноетичните предпоставки за етиопатогенеза на личностовите разстройства при насилници. Феномените и връзката между тях се разглеждат през биопсихосоционоетичния модел.