ФИНАНСОВА САМОСТОЯТЕЛНОСТ НА ОБЩИНИТЕ В БЪЛГАРИЯ – СЪСТОЯНИЕ И РАЗВИТИЕ - Иванова, Дияна (E-Journal VFU, 2024)
Анализът на финансовото състояние на бюджетните организации дава възможности за разработване на управленски решения, насочени към създаване на условия за добро финансово управление на публичните финанси. В рамките на настоящата разработка се изследва финансовата самостоятелност на общините в България и се разглеждат тенденциите в нейното развитие. На тази основа се извеждат насоки за оптимизиране на този аспект от финансовото състояние на общините.
Keywords: финансова самостоятелност; местно самоуправление; публичен сектор