ГЕНЕАЛОГИЯ НА „ПУБЛИЧНОТО БЛАГО“ – ПРОБЛЕМИ И НЕДОСТАТЪЦИ. Част 2 - Маркова, Илинида (E-Journal VFU, 2025)
В изложението е направен опит да се фиксират най-основните проблемни моменти, произтичащи от недостатъците на модерното словосъчетание „публично благо“. Разгледани са основанията за наличните социални явления, гравитиращи около това словосъчетание, чието присъствие не трябва да удовлетворява съвременния човек, а да го мотивира да преосмисли интелектуалното си присъствие, а от там и отношението към себе си и света си.
Keywords: „Публично благо“; субективност; всеобщност; ценност