МЕНТАЛИЗАЦИЯ И ПСИХОСОМАТИКА - Ценков, Бойко (E-Journal VFU, 2024)
В статията е направен сравнителен анализ на френският модел за разбиране на ментализацията и теорията на Питър Фонаги и Мари Тарже зарефлективното функциониране в контекста на психосоматичните състояния. Разгледани са сходствата и разликите между двете теории за ментализацията в контекста на психосоматиката.
Keywords: ментализация; рефлективно функциониране; Парижка школа по психосоматика; алекситимия; психосоматика