ОСНОВНИ ПРЕДПОСТАВКИ ЗА РАЗВИТИЕ НА ТУРИЗМА В БЪЛГАРИЯ - Станев, Георги (E-Journal VFU, 2024)
Обслужването на туристите, посетили различни дестинации натериторията на страната, изисква усилията и професионалното отношение на множествоспециалисти в областта. Туристите посещават не само места за настаняване иизхранване, но и други туристически обекти.Приемането на функционираща нормативна уредба е в приоритетите намножество държавни институции. Тяхната активност и последващата ефективност нарешенията, са от съществено значение за качественото предоставяне на туристическатауслуга и удовлетворяване на желанията на клиентите. В тази връзка, в настоящияматериал се обръща внимание на основните нормативни изисквания по отношение наводещи държавни органи, които имат отношение на национално и териториално ниво заразвитието на туризма.
Keywords: туризъм; Министерство на туризма; организация за управление на туристическия район