ПРИЛОЖЕНИЕТО НА МОДЕЛА НА ОБЪРНАТАТА КЛАСНА СТАЯ В ОБУЧЕНИЕТО ПО СЧЕТОВОДСТВО - Монева, Ива (E-Journal VFU, 2025)
Статията представя концепцията за обърнатата класна стая като иновативен образователен модел, приложим в университетското обучение по счетоводство, с фокус върху темата за корпоративна устойчивост и ESG докладване. Моделът трансформира традиционната структура на преподаване, като премества усвояването на теоретичния материал в самостоятелната подготовка на студентите, а присъствените занятия се използват за дискусии, казуси и практическо приложение. Основните акценти в материла касаят етапите на обучението, представени чрез пътна карта, SWOT анализ на модела и неговото конкретно приложение в обучението по счетоводство.
Keywords: обърната класна стая; обучение по счетоводство