КОНЦЕПТУАЛИЗАЦИЯ НА РОДИТЕЛСТВОТО В ИНСТИТУЦИОНАЛЕН КОНТЕКСТ: РОЛЯТА НА ЛИЧНАТА ИСТОРИЯ НА ПРИВЪРЗАНОСТ - Петрова, Севдалина (E-Journal VFU, 2025)
В настоящата статия се разглежда влиянието на привързаността върху деца и младежи, отглеждани в семейна среда, кореспондиращо с изграждане на привързаност в контекст на отглеждане в център от семеен тип, чрез вътрешни работни модели на грижещите се.
Keywords: връзка родител-дете; институционална среда; привързаност в детството; привързаност при възрастни; емоционална недостатъчност