ИНТЕГРИРАНО УПРАВЛЕНИЕ НА РЕСУРСИТЕ И ИНФРАСТРУКТУРАТА ПРИ ТРАНСФОРМАЦИЯТА КЪМ СМАРТ ГРАДОВЕ - Чиприянов, Михаил (E-Journal VFU, 2025)
Целта на настоящата статия е да се изследват възможностите за развитие на смарт градовете чрез методите на синтез, анализ, индукция и дедукция. На тази основа се открояват ключовите фактори за успех като интеграцията на интелигентни технологии, оптимизацията на транспортните системи и устойчивото управление на ресурсите. Особено внимание се отделя на ролята на публичния сектор, който има основна роля в разработването на стратегии и политики, насърчаващи иновациите и сътрудничеството между различни заинтересовани страни. Подчерава се ролята на координираните усилия за постигане на устойчиво развитие в смарт градовете.
Keywords: Смарт градове; Устойчиво развитие; Публичен сектор; Интелигентни технологии; Иновации