ДИГИТАЛНИЯТ НОМАДИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ: ПРЕОСМИСЛЯНЕ НАСОЦИАЛНАТА ИДЕНТИЧНОСТ И КУЛТУРНИТЕ ГРАНИЦИ В ГЛОБАЛНАТАЕРА - Петрова, Йоана; Петров, Даниел (E-Journal VFU, 2024)
В дигиталната ера, характеризираща се с технологични иновации иглобализация, дигиталният номадизъм преосмисля традиционните понятия заидентичност и принадлежност. Изследването проследява влиянието на модернатаинфраструктура, икономическата достъпност и междукултурната комуникациявърху професионалното и личностното развитие. Интервютата с представители отразлични сектори подчертават, че този феномен интегрира локалното с глобалното,формирайки нови социални мрежи и хибридни идентичности, отговарящи напредизвикателствата на съвременния социален контекст.
Keywords: дигитален номадизъм; идентчност; глобализация; междукултурен обмен; дигитална инфраструктура