ЗА КРОСОУВЪР В МУЗИКАТА ОТ РАЗЛИЧЕН ЪГЪЛ - Петков, Людмил (E-Journal VFU, 2024)
Тема на статията е цикъл кросоувър концерти, проведени в Арт Академията на Пловдив. Вместо спецификата на педагогическата и методическа работа по подготовката и провеждането на музикалното събитие да бъдат в центъра на вниманието, то сеизмества по отношение личността на студентите-изпълнители, а именно - въздействиетона подобен род събития върху тяхната увереност, мотивация и самопознание.Проблематиката е разработена в контекста на културната симбиоза като неизменен компонент на днешния ден и глобалното мислене. Студентите-изпълнители са от трите образователни степени в Арт академията - бакалавър, магистър, докторант,а това, коетоги обединява е стремежът към високите изисквания на професионалната сцена.
Keywords: езиков консултант; теория на Карол Дуек; самопознание; мотивация; Kинта де Pегалейра; цикъл концерти; кросоувър