ОСОБЕНОСТИ НА ПСИХОЛОГИЧЕСКОТО КОНСУЛТИРАНЕ НА НАЦИОНАЛНАТА ГОРЕЩА ТЕЛЕФОННА ЛИНИЯ ЗА ПОМОЩ, ПОДКРЕПА И НАСОЧВАНЕ НА ХОРА, ПОСТРАДАЛИ ОТ НАСИЛИЕ (ГТЛ) - Зърлевски, Кирил (E-Journal VFU, 2025)
В настоящата статия се анализират особеностите на психологичното консултиране на Националната гореща телефонна линия за помощ, подкрепа и насочване на хора, пострадали от насилие. Концептуализират се някои по-важни аспекти и моменти в процеса на консултиране. Целта е да се представят предимствата и недостатъците на тази услуга по света и у нас, както и да се създаде по-обобщена представа за дейността на консултантите и координаторите на линията. Подходът за постигане на тази цел е обективен, научен и теоретико-аналитичен по своята същност.
Keywords: консултиране; гореща линия; жертви; насилие; подкрепа; помощ