ИНВЕСТИЦИОНЕН ПРОЦЕС И ЕТАПИ НА ФИНАНСИРАНЕ С РИСКОВ КАПИТАЛ - Грозева, Николина (E-Journal VFU, 2024)
Рисковият капитал е решаващ фактор за финансиране на новосъздадени предприятия заради несигурността, коята съпътства тяхното развитие. Рисковите инвеститори предоставят на предприемачите не само финансови средства, но и своя експертен опит и ноу-хау, мрежи от контакти с външни контрагенти и осъществяват постоянен мониторинг върху дейността. Ето защо изследването на структурирането, етапите и участниците в инвестиционния процес представлява интерес за търсещите алтернативно финансиране предприятия.