АНАЛИЗ НА ПАРИЧНИТЕ ПОТОЦИНА НЕПРОИЗВОДСТВЕНИТЕ ПРЕДПРИЯТИЯТА - Кулчев, Красимир (E-Journal VFU, 2024)
При оценяване финансовото състояние на предприятията важно значение имат съотношенията, в които участват паричните потоци. Тези показатели намират разнообразно приложение при извършването на финансов анализ, включително и при дискриминирането на финансово стабилни бизнес организации от предприятия с повишен риск от фалит. Чрез настоящата разработка се цели изчисляването на средни стойности на някои съотношения, в които участват паричните потоци, като изследванията са направени на базата на информация от финансовите отчети на непроизводствени предприятия.