СИНКРЕТИЗМЪТ НА НАУЧНИТЕ ПОДХОДИ И ОБРАЗОВАТЕЛНАТАПРАКТИКА ВЪВ ФОКУСА НА ЕФЕКТИВНОСТ И УСТОЙЧИВОСТ ЧРЕЗОБРАЗОВАНИЕ - Кънева, Офелия (E-Journal VFU, 2024)
Статията споделя разсъждения за възможностите на децентрализацията и партньорството в образованието с изпреварващото мислене заценността на въвлечените страни, правейки препратки към световната практика. На тази база се провокира възможност за анализ на политиките на бъдещето по отношение на образованието, обществените нужди и транснаучното творчество и практически принос.Целта на изложението е да въздейства върху мисленето за образованието и децентрализацията така, че същите да бъдат признати като агенти на промяната в своето взаимодействие, повлиявайки на настоящето адекватно и в този смисъл бъдещето да е добро в политически, обществен, икономически и академичен план.