МОДУСНИ ЖАЛОНИ НА МОДЕЛА, ОРИЕНТИРАН КЪМ ПОДОБРЯВАНЕ НАФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКО СЪСТОЯНИЕ И УДОВЛЕТВОРЕНОСТТА НАПАЦИЕНТИТЕ НА „МБАЛ-ПАЗАРДЖИК” АД - Темнилов, Красимир (E-Journal VFU, 2024)
За достигане на оптимално ниво за организационна самостоятелност на всички клинични структури при условия на ефективен самоконтрол и контрол на финансовите и медицински показатели, както и за осигуряване прилагането на новоутвърдените медицински стандарти по застъпени в болницата специалности чрез постигане на оптимални показатели за медицинско оборудване, оптимална организация и численост на персонала съвременните условия изискват адаптиране и усъвършенстване на системата за финансово управление и контрол на лечебното заведение чрез ясно изразена контролна среда, процедури по управление на риска, адекватни и ефективни контролни дейности, система за мониторинг и осигуряване на необходимата информация и непрекъснатия й обмен по всички звена и структурни нива.