ВЪНШНА СРЕДА И КОНТРОЛНИ МЕХАНИЗМИ ЗА ФУНКЦИОНИРАНЕ НАЛЕЧЕБНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ - Петкова, Ивелина (E-Journal VFU, 2024)
Стратегическият подход ориентиран към въвеждане на контролни механизми за функциониране на лечебните заведения, изисква периодичен анализ на средата и идентифициране на ключовите предизвикателства. Целта на настоящият доклад е да представи условията в които се регистрират и работят лечебните заведения, като откроява стратегически проблеми и дава насоки за подобряване на дейността им в съответствие с действащата нормативна уредба и стратегическите насоки в сектора на здравеопазването.