НАСЪРЧАВАНЕ НА СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО ЗА РАЗВИТИЕТОНА ИНОВАЦИИ В АДМИНИСТРАТИВНАТА СРЕДА - Милков, Тодор (E-Journal VFU, 2024)
Настоящата студияразглежда така актуалния въпрос, а именно – социалното предприемачество в пределите на държавната администрация, изразяващо се в иновации, имащи отношение към благосъстоянието на гражданското общество. Разглежданият въпрос е съвкупен, а извършеното изследване – концептно и трансверзално. Посочват се редица социално-икономически показатели и се ревизира постигнатото до този момент в областта на социалното предприемачество. Научният труд представлява синтезирано обобщение и констатация на съдържанието в обследваната от автора документална, електронна и справочна литература, приложени през призмата на критичната авторска позиция. Прагматичният поглед на автора поднася социалните стимули и предлаганите мерки на независимия читател, а самият той провокира изследователския си интерес с оглед на модерните предизвикателства.