ПРИЛОЖЕНИЕ НА ИНОВАЦИИТЕ В КУЛТУРНИЯ ТУРИЗЪМ - Константинова, Йоана (E-Journal VFU, 2024)
Настоящата статия допринася за академичния дебат относно иновациите в културния туризъм. Основната цел на изследването е да се установи потенциалът за иновационно развитие на културния туризъм в туристическите дестинации. Предложен е модел за оценка и анализ на културния туризъм в туристическите дестинации. За постигане на поставената цел е използван емпиричен подход. Резултатите показват, че културният туризъм предоставя широк спектър от възможности за иновации, които следва да допринесат за неговото развитие. Предложеният модел може успешно да бъде използван при идентифициране на проблемните области и въвеждане на ефективни иновационни решения. За целите на изследването са използвани източници на няколко езика, включващи български, английски, италиански и руски език.