ГЕНЕАЛОГИЯ НА „ПУБЛИЧНОТО БЛАГО“ – ЛИБЕРАЛИЗЪМ И ОБЩЕСТВО. Част 1 - Маркова, Илинида (E-Journal VFU, 2025)
Вече наличните и потенциалните слабости на човешкото общество са постоянно в полезрението на мъдростта през вековете. Ескалацията на отрицателните характеристики през XXI век ярко контрастира с идеалите от предходните епохи. Текстът се опитва да анализира причините за негативите, тъй като убеждението на древните, че проблемът може да се реши, само ако се вижда е валидно днес.