ПРАВНА СЪЩНОСТ НА „ТЪРПИМИ ДЕЙСТВИЯ“ ВЪРХУ ЧУЖДА ВЕЩ (TERTIUM NON DATUR) - Христова, Рая (E-Journal VFU, 2024)
Позоваване на понятието „търпими действия“ и опитите чрез него да се придаде или отнеме правна релевантност на редица факти от обществения живот, намира все по-широко приложение в обективната действителност, поради което се явява необходимост от разкриване на съдържанието му и вероятните правни последици на явлението, доколкото налице е противоречие в практиката относно правното му битие.