ПОЗИЦИОНИРАНЕ И ПРОМЯНА НА РЕФОРМАТА НА ПРОФЕСИОНАЛНОТООБУЧЕНИЕ ПО КИТАЙСКИ НАРОДНИ ТАНЦИ ОТ ГЛЕДНА ТОЧКА НАКУЛТУРАТА В НОВАТА ЕРА - Ни, Динг (E-Journal VFU, 2024)
Китайската модернизация е модернизация, която координира материалната и духовната цивилизация. Тя включва непрекъснати реформи и подобряване на ефективността на стратегиите за обучение на таланти в областта на танцовото изкуство на принципа „възпитание чрез добродетел“. Това е модернизация, която търси вътрешно и външно съчетаване на уменията между „можещ в изкуството и знаещ в науката“. Също така, тя представлява модернизация на образованието в танцовото изкуство, която балансира между „способност за възход и спад, комуникация отгоре надолу и отдолу нагоре“ и иновации в съответствие с традициите. Нещо повече, това е модернизация, която поставя и преосмисля реформите в обучението на професионалисти по национални и фолклорни танци в Китай в новата ера. За да бъде решен въпросът, е необходимо да се намери решение, както в контекста на петхилядолетната културна история се изследва позиционирането и преосмислянето на реформите в обучението на професионалисти по национални и фолклорни танци от гледна точка на културния възглед, с цел да се проучи нов път за обучение, който да изразява културната увереност на Китай в процеса на модернизация