КОНТРОЛЪТ ОТ СМЕТНА ПАЛАТА КАТО ГАРАНТ ЗА КАЧЕСТВО - Станев, Георги (E-Journal VFU, 2024)
Разходването на публични средства подлежи на контрол от Сметна палата на Република България. Като върховна одитна институция, тя осъществява контрол за изпълнението на бюджета и на други публични средства и дейности съгласно Закона за Сметната палата и международно признатите одитни стандарти. В настоящия доклад ще се разгледа до каква степен в полезрението на институцията е попаднала дейността на Министерство на туризма и в частност възможностите, които дава Закона за туризма по отношение на организациите за управление на туристическите райони.