КОНФЛИКТНИТЕ ПОТЕНЦИАЛИ НА АДМИНИСТРАТИВНАТА СРЕДА –БАРИЕРИ ИЛИ СТИМУЛИ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА УСТОЙЧИВОТО РАЗВИТИЕ - Павлов, Васил (E-Journal VFU, 2024)
Решаваща роля за постигането на целите на устойчивото развитие на териториите има държавната администрация. Конфликтните потенциали на административната среда, в повечето случаи се явяват бариери пред устойчивото развитие, тъй като структурата и визията на администрацията, и качеството на административното обслужване, в голяма степен определят нивото на ефективност на институциите, благоприятна бизнес и социална среда, конкурентоспособността на икономиката, както и прилагането на екологични политики.