ЗНАЧЕНИЕ НА ИНОВАЦИИТЕ ЗА РЕАЛИЗАЦИЯ НА КОНЦЕПЦИЯТА УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ В СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО – ПРАКТИЧЕСКИ И УПРАВЛЕНСКИ АСПЕКТИ - Милков, Тодор (E-Journal VFU, 2025)
Иновациите се превръщат в съпътстваща част от всяка една област на човешкото развитие, изискваща напредък. Иновациите са предикат за успех, който зависи от тяхната правилна интеграция 1. Трайна обществена необходимост е задържането и надграждането на успеха, предопределящи се от концепцията за устойчиво развитие, естествено възникнала в резултат на глобалните динамични трансформации. Бидейки неизменна част от социалното предприемачество, иновациите се отличават с конкурентоспособност. Това стимулира, насърчава и мотивира функционирането и общото развитие в дългосрочен аспект, като целта е постигане на непрестанно усъвършенстване. Иновациите се отличават със системност и непрекъснатост, което е важно за социалното предприемачество, стъпващо на трипартитния модел – социализация, екология, икономика 2. Всичко това репликира нуждата от написване на настоящата студия.