КУЛТУРАТА - ФАКТОР ЗА ИКОНОМИЧЕСКИ ВЪЗДЕЙСТВИЯ НА СРЕДАТА - Попова, Даниела (E-Journal VFU, 2025)
Културата в своята многообхватна същност оказва влияние върху всички аспекти на икономиката и се явява средата, в която се осъществяват на практика всички процеси, обуславящи пазара и взаимодействията между отделните участници на него. Цел на статията е да открои културата в различни проявления и като фактор върху икономическата среда.