НАЙ-РАННИЯТ КИТАЙСКИ УЧЕБНИК ПО АКОРДЕОН - Хуанг, Ин (E-Journal VFU, 2025)
Акордеонът навлиза в Китай от средата на XIX век покрай историческото развитие на културния обмен със Запада. Още в ранните етапи на акордеонното изкуство в страната са написани, преведени и публикувани книги, посветени на този инструмент. Тази статия провежда по-подробно проучване на най-ранния китайски „Учебник по акордеон“, предлагайки един обобщен поглед към специфичната ситуация в началото на развитието на акордеонното изкуство в Китай.