УПРАВЛЕНИЕ И КОНТРОЛ НА РАЗХОДИТЕ НА ОБЩИНИТЕ В БЪЛГАРИЯ В КОНТЕКСТА НА ФИНАНСОВОТО ИМ ЗДРАВЕ - Иванова, Дияна (E-Journal VFU, 2025)
Доброто финансово състояние на бюджетните организации е необходимо условие за стабилното и устойчиво развитие на публичния сектор и за успешно изпълнение на неговата обществено значима функция. Това обуславя актуалността на темата за финансовото управление и контрол на бюджетните организации и потребността от техните анализ и оценка. В рамките на настоящата разработка вниманието е насочено конкретно към ангажиментите за разходи по бюджетите на общините, които ги обвързват с бъдещи плащания за разходи и/или нови задължения за разходи и оказват влияние върху финансовото им състояние през следващите отчетни периоди.