ФОРМИРАНЕ НА ОПТИМИЗИРАН МОДЕЛ НА РАБОТА В НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИЯ СЕКТОР - Бакърджиева, Красимира (E-Journal VFU, 2025)
Целта на настоящата статия е да предложи нов метод за неформално обучение на работещите в неправителствения сектор. Разработен в контекста на дизайн мисленето, методът акцентира върху разпознаване на силните и слаби страни на хората работещи в доброволчески организации чрез включване на самооценката, или самооценяването. Демонстриран е в 10 държави. Позовава се на самопознанието на участниците, натрупано от реалния им опит в организацията, на оценката на собствената им роля в нея и подобряване на постиженията за постигане на целите, чрез професионално взето решение. Обсъждана е възможността за неговото разширение и приложение в други сектори, които са свързани с вземането на решения с активното участие на работещите в тях.