ВОЛЯТА ЗА СМИСЪЛ В ЛОГОТЕРАПИЯТА - Кадинов, Илия (E-Journal VFU, 2025)
В тази статия се разглежда психологическото измерение на волята за смисъл в логотерапията на Виктор Франкъл. Проследява се извеждането на понятието „воля за смисъл“ от философията и неговото приложение в логотерапията. Волята за смисъл се съпоставя с волята за удоволствие в психоанализата на Зигмунд Фройд и волята за власт в индивидуалната психология на Алфред Адлер.