ДИГИТАЛНИЯТ НОМАДИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ: ПРЕОСМИСЛЯНЕ НАСОЦИАЛНАТА ИДЕНТИЧНОСТ И КУЛТУРНИТЕ ГРАНИЦИ В ГЛОБАЛНАТАЕРА - Петрова, Йоана; Петров, Даниел (E-Journal VFU, 2024)
В дигиталната ера, характеризираща се с технологични иновации и глобализация, дигиталният номадизъм преосмисля традиционните понятия за идентичност и принадлежност. Изследването проследява влиянието на модерната инфраструктура, икономическата достъпност и междукултурната комуникация върху професионалното и личностното развитие. Интервютата с представители от различни сектори подчертават, че този феномен интегрира локалното с глобалното, формирайки нови социални мрежи и хибридни идентичности, отговарящи на предизвикателствата на съвременния социален контекст.