ЗА КРОСОУВЪР В МУЗИКАТА ОТ РАЗЛИЧЕН ЪГЪЛ - Петков, Людмил (E-Journal VFU, 2024)
Тема на статията е цикъл кросоувър концерти, проведени в Арт Академията на Пловдив. Вместо спецификата на педагогическата и методическа работа по подготовката и провеждането на музикалното събитие да бъдат в центъра на вниманието, то се измества по отношение личността на студентите-изпълнители, а именно - въздействието на подобен род събития върху тяхната увереност, мотивация и самопознание. Проблематиката е разработена в контекста на културната симбиоза като неизменен компонент на днешния ден и глобалното мислене. Студентите-изпълнители са от трите образователни степени в Арт академията - бакалавър, магистър, докторант,а това, което ги обединява е стремежът към високите изисквания на професионалната сцена.