ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА И ВЪЗМОЖНОСТИ ПРЕД ПЕДАГОГИЧЕСКИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ В УЧИЛИЩНОТО ОБРАЗОВАНИЕ. ДОБРИ ПРАКТИКИ ОТ ОБЩИНА ВАРНА - Хинева, Антоанета (E-Journal VFU, 2025)
Настоящата статия разглежда малка част от предизвикателствата и възможностите пред педагогическите специалисти в училищното образование в Община Варна. В нея се посочват примери за възможностите, които се откриват чрез споделянето на добри практики от образователната система на Община Варна. Проучването включва анализ и на ключови фактори като работа по конкретни програми, дигитализацията в образованието, финансовите стимули и социалните придобивки в системата на средното образование, базирани на съвременни изследвания и добри практики.